Kuchnia Andrzeja

Wpis

niedziela, 12 marca 2017

Kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym

Dzisiejszy przepis będzie szczególnie ciekawy dla osób, które lubią zjeść coś oryginalnego i nie namęczyć się przy tym. Dlatego użyjemy do tego gotowej przyprawy: Kanokwan Zielona Pasta Curry - w skórcie kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym ;)

Na początku podgrzewamy 400 ml mleczka kokosowego, dodajemy do tego łyżkę zakupionej pasty. Po podgrzaniu dodajemy drobno pokrojonego kurczaka. Ile go dodać? Producent proponuje 200 gramów na 200 ml mleczka, ale ja dodaję więcej, nawet łącznie do 500-600 gramów. Zależy to od Waszych celów - ja jem dużo kurczaka jako źródło białka do ćwiczeń fizycznych. Po kurczaku dodajemy szklankę wody i pieczarki (nie muszą być pokrojone, jeśli nie są duże). Ja uwielbiam do tego dania pieczarki, więc dodaje ich naprawdę sporo, nawet 300-400 gramów. Jeśli kurczak jest już gotowy, to podaję to wszystko razem z ryżem i ewentualnie dodaję uwielbianą przeze mnie kukurydzę z puszki. Co dodacie to już kwestia Waszego gustu :)

 

Smacznego!

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
alehistoria
Czas publikacji:
niedziela, 12 marca 2017 03:24

Polecane wpisy